Dear diary

Scroll down for Dutch. Nederlandse versie staat beneden. 

Dear diary,

I’m sorry I couldn’t find the time to write down something. The past weeks were pretty radical! Will you forgive me? I sure hope so, because I have a LOT to tell you. Some pages back I wrote about #teachmewhatever during one of my sleepless nights. Believe it or not, but I’ve been crazy enough to just throw it all online! And, like you know me by now, I’ve also put in my passion for social media.

One awesome way or another, nice people have started supporting me, inspired by the underlying story. I try to thank everybody as much as possible, because their enthusiasm has opened doors… leading to very awesome experiences. Their positive vibes energize me. Because, truth be told, I am overwhelmed. And thankful. And scared.

Scared that people might see me as an attention-seeker or whatever, even though those who know me, know that I am often “socially awkward”. That’s why I hope everybody grants me this, since my intentions are entirely sincere. Namely… being 21 years old, graduating and doubting. What now? Wanting to learn so much, yet also wanting to travel. And just thinking: do something! Do something to meet wonderful people, to befriend complete strangers and enrich my life in any way, shape or form possible.

When I reached 25 likes on my Facebook page I already lost my mind. My self-confidence kept rising alongside that number. Remember when I said I didn’t want any sponsors? Well, some friends have encouraged me to go for it anyway, since I’ll have to cover all costs myself. At first I didn’t want to; I was afraid of becoming a life billboard. Yet, very impulsively, I wrote a message on A.S. Adventure’s noticeboard. I would’ve never imagined that, one week later, I was on my way to their headquarters to explain my concept to them. They’re such great people, by the way. Sincerely interested in my chattering, they decided I was to shop in their store for my journey. Because I am so grateful of everything, I decided to share my luck with everybody who supports me. That’s why I’ve spent a noticeable amount of the money on fun gadgets for others. It may not seem like it, but… I’d much rather give than receive. 🙂

The whole deal with Sony was wicked too! They discovered my plans on Twitter and asked me how I was going to film all of this. At that time I was planning to buy a camera myself. “We’ll take care of that”, was what they replied. And woah, it wasn’t the only thing they took care of, because I just received a whole surprise kit comprised of a smartphone, action cam and so much more.

Scale, Q-Music and even a television network discovered & contacted me through social media. This was all so unrealistic yet very exciting. There have also been offers I had to decline, because it just didn’t feel right. There has to be some sort of connection. Once again, I don’t want to be a live billboard for thousands of sponsors. I only want to co-operate with those who truly reach out to me. Therefore, once again thousands of thanks to A.S. Adventure & Sony for their enthusiasm. I couldn’t never even dreamed about this. Hopefully everybody can understand my gratitude towards them; for all of this. And hopefully it inspires others that, apparently, EVERYTHING is possible as long as you try.

Okay, that’s enough inspirational quotes for now. Gotta go, still have to arrange my plane tickets & hostels.

Lots of love,
Kay

 

Liefste dagboek,

Sorry dat ik geen tijd had om iets neer te schrijven. De voorbije weken waren namelijk gestoord! Vergeef je het me? Hopelijk wel, want ik heb véél te vertellen. Enkele pagina’s terug schreef ik over #teachmewhatever tijdens één van mijn slapeloze nachten. Geloof het of niet, maar ik ben zo gestoord geweest om dat online te smijten! En zoals je mij ondertussen al kent, heb ik mijn passie voor social media mee ingezet.

Op  één of andere geweldige manier zijn toffe mensen mij beginnen steunen, geïnspireerd door het verhaal erachter. Het liefst van al wil ik gewoon elke dag iedereen individueel bedanken. Omdat hun enthousiasme deuren heeft geopend… richting enorm coole ervaringen. Omdat hun positieve vibes mij energie geven. Want eerlijk gezegd ben ik volledig overweldigd. En dankbaar. En bang.

Bang dat mensen mij bestempelen als “mediageil” ofzo. Terwijl diegenen die me goed kennen, weten dat ik vaak nogal “sociaal awkward” ben. Daarom hoop ik dat iedereen het mij gunt, omdat mijn intenties volledig oprecht zijn. Namelijk… 21 jaar zijn, afstuderen en twijfelen. Wat nu? Nog zoveel willen leren, maar ook zo graag reizen. En gewoon denken: doe iets! Om prachtige mensen te ontmoeten, om vrienden te worden met wildvreemden en mijzelf te verrijken op eender welke manier.

Alle fijne kansen die op mij zijn afgekomen zijn toe te schrijven aan de steun van anderen. Toen ik 25 likes had, ging ik al uit mijn dak. Mijn zelfvertrouwen bleef samen met dat cijfertje stijgen. Weet je nog toen ik zei dat ik geen sponsors wou? Wel, vrienden hebben mij aangeraden om er toch voor te gaan, aangezien ik alles zelf moet betalen. Eerst wou ik niet, schrik om een reclamebord te worden. Toch plaatste ik héél impulsief een bericht op het prikbord van A.S. Adventure.  Dat ik een week later naar hun hoofdkantoor ging om mijn concept toe te lichten, zoiets had ik nooit kunnen dromen. Wat een zalige mensen trouwens! Oprecht geïnteresseerd in mijn woordenkots, besloten ze dat ik bij hen mocht winkelen voor mijn reis. Omdat ik mij zo dankbaar voel voor alles, heb ik besloten om mijn geluk te delen met iedereen die mij steunt. Daarom heb ik een groot deel van mijn bedrag gespendeerd aan leuke gadgets voor anderen. Het lijkt misschien niet zo… maar ik geef liever dan ik krijg. 🙂

 Het verhaal met Sony was ook gek, die hebben mijn plannen op Twitter ontdekt en vroegen mij hoe ik dit allemaal ging filmen. Op dat moment was ik nog van plan om zelf een camera te kopen. “Daar zorgen wij wel voor” was hun antwoord. En wow, dat was niet het enige waar ze voor gezorgd hebben, want ik kreeg zonet een verrassingspakket toegestuurd met daarin smartphone, action cam en nog zoveel meer.

Ook Scale, Q-music en zelfs een televisiezender hebben mij ontdekt via social media en contact opgenomen. Allemaal zo onrealistisch maar razend spannend. Er zijn ook aanbiedingen waar ik ‘nee’ op heb gezegd. Omdat het niet juist aanvoelde. Er moet een duidelijke klik zijn. Nogmaals, ik wil geen reclamebord worden van duizenden sponsors. Enkel diegenen die mijn hart bereiken, daar wil ik mee samenwerken. Daarom, nog eens duizend keer bedankt aan A.S. Adventure & Sony voor hun enthousiasme. Hier had ik nooit van kunnen dromen. Hopelijk begrijpt iedereen dat ik hen zo dankbaar ben, voor dit alles. En inspireert het anderen dat blijkbaar àlles mogelijk is, zolang je het maar probeert.

Oké, genoeg inspirational quotes nu. Gotta go. Moet nog steeds mijn vliegtuigtickets & hostels boeken…

Liefs,
Kay

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Froy says:

    Geweldig dat je zoveel steun krijgt bij zo’n groots (en gewaagd) avontuur! Want geef toe, in onze jonge twenties zitten we vol dromen, enthousiasme en zoeken we allemaal hoe we kunnen stoppen met aanmodderen en gewoon doen. En dan smijt jij je met zoveel vrolijkheid en spontaniteit in een zot avontuur, geweldig! Geniet er ontzettend hard van, ik ben er van overtuigd dat het een once-in-a-lifetime-experience wordt waar je een boek over zal kunnen schijven! 😉

    1. Thanks, I appreciate it. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s